Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Bakpapieren pakketjes met zalmfilet en aardappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
vis
schelpdieren
recipe image Bakpapieren pakketjes met zalmfilet en aardappel
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 4 stukken zalmfilet vanelk 150 g
  • zout
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • peper
  • 1 teentje look
  • 1 citroen (in dunne plakjes)
  • 2 kleine uitjes (in dunne ringetjes)
  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  2. Wrijf de aardappelen goed schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf of in de keukenrobot) in flinterdunne plakjes.
  3. Kook de plakjes aardappel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
  4. Spreid 4 stukken bakpapier uit en leg de plakjes aardappel in het midden.
  5. Sprenkel de helft van de Solo erover.
  6. Strooi er wat zout en peper over en verdeel de knoflook, de ui en de peterselie over de aardappel.
  7. Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en Solo en leg ze op de aardappel. Verdeel de plakjes citroen erover.
  8. Vouw het bakpapier omhoog en vouw het papier boven de zalm tot een pakketje dicht.
  9. Schuif de pakketjes op de bakplaat in de oven en bak de zalm in 15 minuten gaar.
  10. Leg de pakketjes op vier borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.