use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aspergeroomsoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aspergeroomsoep

Aspergeroomsoep

Deze aspergeroomsoep doet ons altijd met liefde terugdenken aan de keuken van ons bomma. Dankzij dit eenvoudige recept maak jij deze échte Belgische klassieker zelf even lekker!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 l water
  • 1 blokje Knorr Finesse groentebouillon
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 150 ml Solo Crèmefine Licht
  • 20 g Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 g dunne asperges
  • 1 wit van prei

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Maak het wit van de prei grondig schoon en snij het in fijne stukjes.
  2. Schil de asperges zorgvuldig en verdeel ze in grote stukken, maar houd er twee opzij om ze apart te koken voor de versiering.
Bereiding
  1. Doe de prei en stukken asperges in een ruime pan, stoof ze in de Solo tot ze mooiglazig zijn en bestrooi ze dan met de bloem.
  2. Laat nog even verder stoven. Schenk er het water over, voeg het bouillonblokje toe en laat 35 minuten goed doorkoken onder gesloten deksel.
  3. Kook ondertussen ook de twee hele asperges gaar in ongezouten water gedurende 5 minuten.
  4. Verdeel ze in stukken zodat je de vier borden mooi kunt garneren.
  5. Snij de kopjes overlangs in tweeën zodat je vier stukjes hebt.
  6. Mix het soepmengsel mooi glad met een staafmixer en haal het door een fijne zeef.
  7. Voeg daarna de Solo Crèmefine Cuisine toe en kruid naar smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de soep in diepe borden of kommetjes en werk af met de stukken asperge en de gehakte bladpeterselie.
Deze aspergeroomsoep wordt nóg lekkerder als je er fijne reepjes gerookte zalm aan toevoegt. Zeker proberen!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.