use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vlinders van appelcrumble
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vlinders van appelcrumble

Vlinders van appelcrumble

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • Crumbledeeg:
  • 200 g suiker
  • 1 snuifje zout (4 g)
  • 300 g witte bloem
  • 20 g havervlokken
  • 250 g Solo Patisserie
  • Vulling:
  • 4 appels
  • Versiering:
  • 24 chocoladestaafjes (je kunt ook zoute aperitiefstokjes gebruiken die je onderdompelt in gesmolten chocolade)
  • 250 g slagroom (min. 30 % vet)
  • 1 zakje vanillesuiker (16 g)
  • *Optionele versiering met roomijs:
  • 500 ml vanilleroomijs
  • 1 metalen muffinbakvorm - voor 12 cupcakes
  • bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Meng de suiker, de vanillesuiker, het snuifje zout en de bloem. Smelt de Solo Patisserie in een pan of in de microgolfoven. Meng met het suiker-bloemmengsel en roer met een vork tot je een losse crumble krijgt.
  3. Bekleed elke holte in de muffinbakvorm met wat bakpapier. Verdeel 2/3 van de crumble in de muffinvormpjes en druk lichtjes aan. Strooi er de havervlokken over. Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes. Schik de appelschijfjes dakpansgewijs in de muffinvormpjes.
  4. Verdeel de rest van de crumble over de appelschijfjes en bak gedurende een 35-tal minuten in de voorverwarmde oven tot de gebakjes lichtgoud kleuren.
  5. Laat de cupcakes afkoelen, snijd ze in tweeën en zet de helften in de andere richting tegen elkaar. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker op. Versier de cupcakes met de slagroom en gebruik de chocoladestaafjes om het lijfje en de voelsprieten van de vlinders te maken.
  6. *Optionele versiering met roomijs: Versier de cupcakes met roomijs en gebruik de chocoladestaafjes om het lijfje en de voelsprieten van de vlinders te maken.
  7. Je vlinders van appelcrumble zijn klaar!
Als je de crumble na een tweetal dagen weer krokant wilt maken, volstaat het om de gebakjes 5 minuten in de oven te schuiven op dezelfde temperatuur. Bedek ze losjes met een vel aluminiumfolie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.