hoofdgerecht
Tagliatelle met parmaham, rode ui en kerstomaatjes
Welke saus bij welke pasta ? Dat hangt vooral af van de smaak van de kok.
Algemeen geldt: fijne sauzen zijn lekker bij fijne pasta en omgekeerd.
Welke saus bij welke pasta ? Dat hangt vooral af van de smaak van de kok.
Algemeen geldt: fijne sauzen zijn lekker bij fijne pasta en omgekeerd.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 350 g tagliatelle
- 1 Bertolli pastasaus Pittig in versheidszak
- 350 g parmaham
- 1 rode ui
- 1 bakje kerstomaatjes
- Bereiding:Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de rode ui en snipper deze fijn.
- Snijd de parmaham in stukken.
- Fruit de rode ui in een pan.
- Voeg vervolgens de ham toe en roerbak het geheel even om.
- Doe nu de pastasaus erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de laatste 5 minuten de kerstomaatjes (heel) toe.
- Verdeel de pasta over vier borden en schep er de pastasaus op.
- Lekker met parmezaanse kaas !
- Tip van de chef:
- Vervang de parmaham door gekookte ham zodat ook de allerkleinsten van dit
- gerecht kunnen meegenieten !
