Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Spoom feestelijk tussengerecht

Recept van Love to Cook.

Recept van Love to Cook.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding5 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties6 porties
bijgerecht
Frans
Vegetarisch
lage moeilijkheid
recipe image Spoom feestelijk tussengerecht
  • 1 fles ijskoude champagne
  • 1 limoen of citroen in 6 plakjes
  • 6 bolletjes citroensorbetijs
  1. Weet je wat een spoom is?
  2. En weet je dat dit tussengerecht al twee eeuwen wordt geserveerd?
  3. Schep in 6 glazen één bolletje citroensorbetijs.
  4. Vul het glas bij met ijskoude champagne en steek aan de rand een schijfje limoen of citroen.Serveer direct.
  5. Liever geen champagne?
  6. Ijskoude Seven-up of Duitse sekt smaakt ook prima.
  7. Serveer met rietje en ijslepeltje.
  8. Een spoom is van oorsprong een tussengerecht, bedoeld als verfrissing tijdens een menu. Ook wel `boisson frappé´ genoemd.
  9. De spoom is ontstaan aan het begin van de negentiende eeuw, toen menu´s voor het eerst in verschillende gangen geserveerd werden. Vroeger waren de gerechten, en dan vooral de hoofdgerechten, een stuk zwaarder dan tegenwoordig. Om de smaak te neutraliseren en te verfrissen werd vaak een spoom geserveerd.
  10. Deze kwam altijd vóór het hoofdgerecht. Het was niet vreemd als gasten met de spoom even een wandelingetje gingen -maken of staand de spoom gebruikten. Vroeger bestond een spoom voornamelijk uit een citroen- of limoensorbet. Citroen en limoen neutraliseert de smaak van de voorgaande -gerechten. De smaakpapillen zijn dan weer neutraal en kunnen zich opmaken voor het hoofdgerecht.
  11. Wanneer je een spoom op deze manier gebruikt, zul je meer van de smaak van de volgende gerechten kunnen genieten. Tegenwoordig is een spoom echter meer een feestelijke onderbreking. Het gerecht wordt niet altijd meer als verfrissing geserveerd. Dit is ook niet zo nodig met die stukken lichtere gerechten van tegenwoordig.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.