use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Risotto met rozijnen, champignons en ham
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Risotto met rozijnen, champignons en ham

Risotto met rozijnen, champignons en ham

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    6

Ingrediënten
 

  • 0.5 dl Porto
  • 30 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels Solo
  • zout
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 dl witte wijn
  • 50 g rozijnen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper
  • 2 uien
  • 100 g in zeer fijne plakjes gesneden ham
  • dille
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 600 g champignons (mengeling)
  • 1 versnipperde prei
  • 250 g rijst (risotto)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de rozijnen weken in de Porto.
  2. Snij de champignons in beetklare stukken en laat ze stoven in een pan met de Solo, de olijfolie, het spek, de uien, de prei en de geraspte gele schil van de citroen.
  3. Voeg de helft van de bouillon bij de rijst. Laat de rijst het vocht volledig opnemen en roer ondertussen regelmatig.
  4. Als de rijst het vocht heeft opgenomen, herhaal de vorige stap met de rest van de bouillon.
  5. Als alle bouillon is opgenomen, roer er dan de inhoud van de pan bij, dek af en laat op een zacht vuur garen.
  6. Roer er dan de rozijnen en de Parmezaanse kaas door en de in stukjes gesneden ham.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.