use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Pruimencrumble met honing en kaneel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd50 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Pruimencrumble met honing en kaneel
  • 75 g tarwemeel
  • 25 g (volkoren)meel
  • 50 g suiker
  • zout
  • 50 g Solo Wikkel
  • 500 g pruimen of gedroogde pruimen (die niet hoeven te worden geweld)
  • 2 el honing
  • 0.5 el kaneelpoeder
  • 2 el maïzena
  1. Meng het tarwe- en volkorenmeel met een snufje zout en suiker in een beslagkom. Werk de margarine erdoor totdat het mengsel op grof broodkruim lijkt. Dit kan ook in de keukenmachine worden gedaan. Dek van boven af en zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Halveer de (gedroogde) pruimen, verwijder de pitten en doe in een steelpan. Voeg de honing en kaneel toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken en roer zo nu en dan. Meng de maïzena aan met 1 eetlepel koud water en voeg toe aan de pruimen. Laat 3 minuten koken.
  3. Doe de gekookte pruimen over in een in ondiepe ovenschaal (inhoud 2 liter). Verdeel de crumblelaag over de pruimen. Bak 35 minuten in de oven.
  4. Serveer warm of koud.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.