use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Konijn met mosterd
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Konijn met mosterd

Konijn met mosterd

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g Solo
  • zout
  • 3 wortelen
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl light room
  • 3 eetlepels Amora mosterd
  • 3 takken selderij
  • peper
  • 1 konijn
  • 1 ui

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd het konijn in stukken.
  2. Bestrijk elk stuk met mosterd.
  3. Doe de Solo en het konijn in een ovenschotel, kruid met peper en zet 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  4. Doe intussen een beetje Solo in een steelpan en laat de ui zacht worden.
  5. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden wortelen toe, evenals de fijn gesneden selderij.
  6. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje stoven, kruid met peper en zout.
  7. Haal de schotel uit de oven en voeg de groenten aan het konijn toe.
  8. Laat nog gedurende 15 minuten in de oven braden.
  9. Hou het konijn en de groenten op het einde van de braadtijd warm in een schotel.
  10. Giet de witte wijn in het kookvocht en breng op een zacht vuurtje aan de kook, voeg vervolgens de room toe en laat zachtjes indikken.
  11. Zet het konijn en de groenten op tafel, samen met de wittewijnsaus.
Serveer met natuuraardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.