Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de wortel en snijd ze in dunne reepjes. Veeg de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit. Pel en snipper de ui. Was en snijd de tomaat in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes en schep er de ui, de tomaat, tabasco, 2 el sinaasappelsap en peper en zout naar smaak en de koriander door.
Kook de aardappelen in een laagje water met zout gaar. Bestrijk intussen de vis met de vloeibare margarine en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de vis in een ovenschaal en laat de vis in ca. 8 minuten helemaal gaar worden.
Roerbak de wortelreepjes in 1½ el vloeibare margarine tot ze beetgaar zijn. Schenk het sinaasappelsap erbij, voeg de rasp en peper en zout naar smaak toe en laat het vocht iets inkoken.
Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Pureer de aardappelen met een aardappelknijper of stamper en voeg zoveel van het kookvocht toe tot een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper.
Serveer de vis met de salsa, de aardappelpuree en de wortelreepjes.