use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw met verse tomatensalsa
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw met verse tomatensalsa

Kabeljauw met verse tomatensalsa

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 700 g winterwortel
  • 1 sinaasappel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 trostomaat
  • 1 rijpe avocado
  • tabasco
  • 2 el koriander
  • 4 stukken (125 g) kabeljauwfilet
  • 3 el Becel Bakken en Braden vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de wortel en snijd ze in dunne reepjes. Veeg de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit. Pel en snipper de ui. Was en snijd de tomaat in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes en schep er de ui, de tomaat, tabasco, 2 el sinaasappelsap en peper en zout naar smaak en de koriander door.
  3. Kook de aardappelen in een laagje water met zout gaar. Bestrijk intussen de vis met de vloeibare margarine en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de vis in een ovenschaal en laat de vis in ca. 8 minuten helemaal gaar worden.
  4. Roerbak de wortelreepjes in 1½ el vloeibare margarine tot ze beetgaar zijn. Schenk het sinaasappelsap erbij, voeg de rasp en peper en zout naar smaak toe en laat het vocht iets inkoken.
  5. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Pureer de aardappelen met een aardappelknijper of stamper en voeg zoveel van het kookvocht toe tot een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper.
  6. Serveer de vis met de salsa, de aardappelpuree en de wortelreepjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.