Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gesauteerde kip met witloof en Ardens spek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding40 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
gevogelte
recipe image Gesauteerde kip met witloof en Ardens spek
  • 1 kip, in 4 gesneden
  • 12 stronkjes witloof
  • 4 plakjes spek, dik gesneden
  • 8 plakjes spek, dun gesneden
  • 0.5 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
  • peper
  • zout
  • 50 g Solo
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  1. Laat het dunne spek in een op 100° voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten drogen.
  2. Bak de stukken kip in de Solo tot ze een mooi kleurtje krijgen en kruid ze met peper en zout.
  3. Snij 4 witloofstronken en het dikke spek fijn en laat alles samen met de kip stoven.
  4. Intussen snijd je de rest van het witloof in schijfjes en stoof je dit licht aan in de Solo Vloeibaar.
  5. Wanneer de kip bijna gaar is, neem je de kip uit de pot en giet je 2.5 dl water en het 1/2 bouillonblokje over het dikke spek en het witloof.
  6. Laat de bouillon inkoken en mix het geheel in de blender. Giet het door de zeef en voeg er peper en zout aan toe.
Leg het witloof in het midden, leg er de kip op, giet de saus rond de kip en schik er de krokante spekplakjes over. Gebakken krielaardappeltjes passen hier uitstekend bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.