use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gesauteerde kip met witloof en Ardens spek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding
     
     
    40 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Gesauteerde kip met witloof en Ardens spek
  • 1 kip, in 4 gesneden
  • 12 stronkjes witloof
  • 4 plakjes spek, dik gesneden
  • 8 plakjes spek, dun gesneden
  • 0.5 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
  • peper
  • zout
  • 50 g Solo
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  1. Laat het dunne spek in een op 100° voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten drogen.
  2. Bak de stukken kip in de Solo tot ze een mooi kleurtje krijgen en kruid ze met peper en zout.
  3. Snij 4 witloofstronken en het dikke spek fijn en laat alles samen met de kip stoven.
  4. Intussen snijd je de rest van het witloof in schijfjes en stoof je dit licht aan in de Solo Vloeibaar.
  5. Wanneer de kip bijna gaar is, neem je de kip uit de pot en giet je 2.5 dl water en het 1/2 bouillonblokje over het dikke spek en het witloof.
  6. Laat de bouillon inkoken en mix het geheel in de blender. Giet het door de zeef en voeg er peper en zout aan toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.