Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
barbecue

Gemarineerde gamba’s met gegrilde zomergroenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding1 uur
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Belgisch
tapas
recipe image Gemarineerde gamba’s met gegrilde zomergroenten
  • 20 gepelde gamba’s
  • 4 limoenen
  • 4 teentjes look
  • enkele takjes citroentijm
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • enkele blaadjes basilicum
  1. Snij de limoenen in schijfjes. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Doe de limoenschijfjes, met de tijm en 4 uitgeperste teentjes look in een schaal. Voeg de gamba’s toe en breng verder op smaak met peper en zout. Laat 60 minuten marineren.
  2. Was de groenten. Snij de courgette en aubergine in schijfjes. Bestrijk ze lichtjes met wat Solo en rooster ze 1 à 2 minuten op de barbecue. Rooster tegelijkertijd de gamba’s 1 tot 2 minuten per kant.
  3. Dresseer op de borden en garneer met de blaadjes basilicum.
Marineer de gamba’s al een dag van tevoren. Hoe langer je ze laat marineren, hoe meer aroma’s ze opnemen en hoe smaakvoller je gerecht zal worden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.