use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde dorade met courgetteblokjes en mousseline van pompoen & sinaasappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde dorade met courgetteblokjes en mousseline van pompoen & sinaasappel

Gegrilde dorade met courgetteblokjes en mousseline van pompoen & sinaasappel

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • Doradefilets:
  • 4 doradefilets zonder graten
  • 30 g Solo Vloeibaar
  • 30 g Solo
  • Pompoenmousseline:
  • 50 g Solo
  • 20 cl Solo Vloeibaar
  • 0.5 pompoen (à 500 g)
  • 1 sjalot
  • enkele takjes verse tijm
  • sap van 1 sinaasappel
  • 20 cl water
  • Courgetteblokjes
  • 5 cl Solo Vloeibaar
  • 2 courgettes
  • Vinaigrette:
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels basilicum
  • 20 cl olijfolie
  • 15 cl balsamicoazijn
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Vinaigrette
  2. Snij de ontpitte tomaten in kleine blokjes en voeg er de grof gehakte basilicum, de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout aan toe.
Bereiding
  1. Pompoenmousseline
  2. Laat de sjalot zweten in Solo Vloeibaar. Voeg er de grof gesneden stukken pompoen en de tijm aan toe.
  3. Giet het sinaasappelsap en het water over de pompoen en laat 25 minuten koken. Laat uitlekken, voeg 50 g Solo, peper en zout toe en mix alles.
  4. Courgetteblokjes
  5. Snij de courgettes in kleine blokjes. Bak de blokjes in 5 cl Solo Vloeibaar en kruid met peper en zout.
  6. Bak de doradefilets langs elke kant met 15 cl Solo. Dresseer alles op de borden en versier met een blaadje basilicum.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.