hoofdgerecht
Gegrilde dorade met courgetteblokjes en mousseline van pompoen & sinaasappel
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- Doradefilets:
- 4 doradefilets zonder graten
- 30 g Solo Vloeibaar
- 30 g Solo
- Pompoenmousseline:
- 50 g Solo
- 20 cl Solo Vloeibaar
- 0.5 pompoen (à 500 g)
- 1 sjalot
- enkele takjes verse tijm
- sap van 1 sinaasappel
- 20 cl water
- Courgetteblokjes
- 5 cl Solo Vloeibaar
- 2 courgettes
- Vinaigrette:
- 2 tomaten
- 4 eetlepels basilicum
- 20 cl olijfolie
- 15 cl balsamicoazijn
- peper en zout
Voorbereiding
- Vinaigrette
- Snij de ontpitte tomaten in kleine blokjes en voeg er de grof gehakte basilicum, de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout aan toe.
Bereiding
- Pompoenmousseline
- Laat de sjalot zweten in Solo Vloeibaar. Voeg er de grof gesneden stukken pompoen en de tijm aan toe.
- Giet het sinaasappelsap en het water over de pompoen en laat 25 minuten koken. Laat uitlekken, voeg 50 g Solo, peper en zout toe en mix alles.
- Courgetteblokjes
- Snij de courgettes in kleine blokjes. Bak de blokjes in 5 cl Solo Vloeibaar en kruid met peper en zout.
- Bak de doradefilets langs elke kant met 15 cl Solo. Dresseer alles op de borden en versier met een blaadje basilicum.
