use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegratineerde zeebaars met Emmental Grand Cru
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegratineerde zeebaars met Emmental Grand Cru

Gegratineerde zeebaars met Emmental Grand Cru

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 600 g zeebaarsfilet
  • 2 wortels
  • 2 rapen
  • 2 aardappelen
  • 4 spinazieblaadjes
  • 200 g Emmental Grand Cru, grof geraspt
  • zout en peper
  • dille
  • 20 g Solo
  • 20 g bloem
  • 30 cl melk
  • 1 eigeel
  • nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schik de filets ze naast mekaar in een ovenschotel.
  2. Maak de groenten schoon en snij ze in julienne (fijne reepjes).
  3. Maak kleine bundeltjes die je in een blad spinazie rolt en vastmaakt met een wortelreepje.
  4. Dompel de bundeltjes ongeveer 5 minuten in kokend water.
  5. Bereid de saus.
  6. Begin zoals bij een bechamelsaus: smelt de Solo op zacht vuur, voeg al roerend de bloem toe en giet de melk erbij. Kruid met muskaat, zout en peper.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg het losgeklopt eigeel aan de saus toe.
  8. Warm de saus licht op en meng met 50 g Emmental Grand Cru.
  9. Hou de saus warm op laag vuur.
  10. Giet 3 tot 4 eetlepels saus over de zeebaarsfilets en verdeel er de rest van de Emmental Grand Cru over.
  11. Zet de filets 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  12. Plaats ze nadien nog 2 min. onder de grill om de filets te gratineren.
  13. Schik de gegratineerde zeebaarsfilets samen met de groenten, de saus en enkele verse takjes dilleop de borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.