Gegratineerde zeebaars met Emmental Grand Cru
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g zeebaarsfilet
- 2 wortels
- 2 rapen
- 2 aardappelen
- 4 spinazieblaadjes
- 200 g Emmental Grand Cru, grof geraspt
- zout en peper
- dille
- 20 g Solo
- 20 g bloem
- 30 cl melk
- 1 eigeel
- nootmuskaat
- Schik de filets ze naast mekaar in een ovenschotel.
- Maak de groenten schoon en snij ze in julienne (fijne reepjes).
- Maak kleine bundeltjes die je in een blad spinazie rolt en vastmaakt met een wortelreepje.
- Dompel de bundeltjes ongeveer 5 minuten in kokend water.
- Bereid de saus.
- Begin zoals bij een bechamelsaus: smelt de Solo op zacht vuur, voeg al roerend de bloem toe en giet de melk erbij. Kruid met muskaat, zout en peper.
- Haal de pan van het vuur en voeg het losgeklopt eigeel aan de saus toe.
- Warm de saus licht op en meng met 50 g Emmental Grand Cru.
- Hou de saus warm op laag vuur.
- Giet 3 tot 4 eetlepels saus over de zeebaarsfilets en verdeel er de rest van de Emmental Grand Cru over.
- Zet de filets 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
- Plaats ze nadien nog 2 min. onder de grill om de filets te gratineren.
- Schik de gegratineerde zeebaarsfilets samen met de groenten, de saus en enkele verse takjes dilleop de borden.
