Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Falafel en bietjes met tahinidressing

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Porties4 porties
hoofdgerecht
Vegetarisch
lente
zomer
recipe image Falafel en bietjes met tahinidressing
  • Voor de falafel:
  • 1 kg kikkererwten
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handvol koriander, platte peterselie, munt
  • 2 el kurkuma
  • 2 el korianderzaad
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1.5 tl bakpoeder
  • Solo frituurolie
  • Voor de bietjes met tahinidressing:
  • enkele gekleurde bietjes
  • 2 el tahini (sesampasta)
  • 1 el water
  • sesamzaad
  • enkele blaadjes ‘little gem’ sla (voor het serveren)
  1. Falafel wordt gemaakt op basis van kikkererwten. Indien je verse kikkererwten kocht, laat ze 2 dagen weken in water in de koelkast. Met kikkererwten uit blik hoef je dat uiteraard niet te doen.
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en pureer ze in de blender of met de mixer samen met de rest van de ingrediënten. Maak er bolletjes van en frituur ze op 180°C tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Maak het slaatje: Meng de tahini met wat water en werk af met geroosterd sesamzaad. Snijd de bietjes flinterdun en serveer ze met de blaadjes sla, de falafel en de tahinidressing.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.