use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Falafel en bietjes met tahinidressing
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Falafel en bietjes met tahinidressing

Falafel en bietjes met tahinidressing

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de falafel:
  • 1 kg kikkererwten
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handvol koriander, platte peterselie, munt
  • 2 el kurkuma
  • 2 el korianderzaad
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1.5 tl bakpoeder
  • Solo frituurolie
  • Voor de bietjes met tahinidressing:
  • enkele gekleurde bietjes
  • 2 el tahini (sesampasta)
  • 1 el water
  • sesamzaad
  • enkele blaadjes ‘little gem’ sla (voor het serveren)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Falafel wordt gemaakt op basis van kikkererwten. Indien je verse kikkererwten kocht, laat ze 2 dagen weken in water in de koelkast. Met kikkererwten uit blik hoef je dat uiteraard niet te doen.
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en pureer ze in de blender of met de mixer samen met de rest van de ingrediënten. Maak er bolletjes van en frituur ze op 180°C tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Maak het slaatje: Meng de tahini met wat water en werk af met geroosterd sesamzaad. Snijd de bietjes flinterdun en serveer ze met de blaadjes sla, de falafel en de tahinidressing.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.