use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Exotische kipballetjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Exotische kipballetjes

Exotische kipballetjes

Deze exotische kipballetjes krijgen een oosterse twist dankzij de kokosmelk, munt en gember. Een verrassende manier om gehaktballetjes te maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 eetlepels paneermeel
  • zout
  • bloem
  • 4 eetlepels Solo
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 uien
  • 500 g kip gehakt
  • 1 ei
  • peper
  • muskaatnoot
  • munt
  • gember (poeder)
  • 4 tomaten (gepeld en ontpit)
  • kaneel (poeder)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui zeer fijn.
  2. Voeg er het vlees bij, het paneermeel, het ei, peper, zout en nootmuskaat.
  3. Breng verder op smaak met de munt en de gember.
  4. Vorm balletjes en haal ze door de bloem.
  5. Bak ze goudgeel aan in de Solo en voeg er dan de tomaten en de kokosmelk aan toe.
  6. Breng verder op smaak met het kaneelpoeder.
  7. Laat verder garen en schep er het vlees uit.
  8. Mix de saus glad en lepel ze over de balletjes.
Dien je exotische kipballetjes op met rijst of gebakken aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.