use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Crostini met tapenade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Crostini met tapenade

Crostini met tapenade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 gemarineerde ansjovisfilets
  • 3 takjes verse oregano
  • peper van de molen
  • ciabatta (brood)
  • 2 teentjes look
  • 200 g groene ontpitte olijven
  • 1 dl Bertolli extra vergine
  • 2 tomaten
  • 50 g kappertjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Dep de ansjovis droog en pel de look.
  2. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Doe de ansjovisfilets, de look, de olijven, de kappertjes en de geplukte oreganoblaadjes in een keukenrobot en mix fijn met de olijfolie.
  4. Kruid met peper van de molen.
  5. Was en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
  6. Snij het brood in sneetjes en rooster het aan twee kanten onder de ovengrill.
  7. Serveer alles apart: geroosterd brood, tomatenblokjes, en kappertjes met ansjovis.
Zout is hier niet nodig: ansjovis, olijven en kappertjes bevatten reeds zout genoeg. Gemarineerde ansjovisfilets vind je in de supermarkt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.