use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bouillon van tapijtschelpen en spinazie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bouillon van tapijtschelpen en spinazie

Bouillon van tapijtschelpen en spinazie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 60 g Solo Vloeibaar
  • 500 g tapijtschelpen grondig gespoeld
  • 8 dl water
  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon tuinkruiden
  • 4 eetlepels broodkorstjes
  • 1 ui
  • 300 g spinazie (jonge blaadjes)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui fijn en stoof hem in de Solo aan. Voeg er de spinazie bij en stoof ze gedurende 2 minuten.
  2. Laat de tapijtschelpen in een bodempje water gaar koken tot ze open zijn.
  3. Verwijder de schelpen en filter het kookvocht.
  4. Doe het kookvocht bij de spinazie, voeg de bouillonblokjes erbij en voeg nog 8 dl water toe. Laat op een zacht vuur aan de kook komen. Proef na op peper en voeg dan de tapijtschelpen erbij.
  5. Verdeel de broodkorstjes over de borden of kommetjes en giet er de hete soep over.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.