Bouillon van tapijtschelpen en spinazie
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 60 g Solo Vloeibaar
- 500 g tapijtschelpen grondig gespoeld
- 8 dl water
- 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon tuinkruiden
- 4 eetlepels broodkorstjes
- 1 ui
- 300 g spinazie (jonge blaadjes)
- Pel en snipper de ui fijn en stoof hem in de Solo aan. Voeg er de spinazie bij en stoof ze gedurende 2 minuten.
- Laat de tapijtschelpen in een bodempje water gaar koken tot ze open zijn.
- Verwijder de schelpen en filter het kookvocht.
- Doe het kookvocht bij de spinazie, voeg de bouillonblokjes erbij en voeg nog 8 dl water toe. Laat op een zacht vuur aan de kook komen. Proef na op peper en voeg dan de tapijtschelpen erbij.
- Verdeel de broodkorstjes over de borden of kommetjes en giet er de hete soep over.
