koken met kinderen
Bonensalade van witte en groene boontjes en grillworst
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 450 g gebroken sperzieboontjes
- 3 sinaasappels
- 3 rode uien
- 4 takjes peterselie
- 2 el Solo Vloeibaar
- 1 blik (ca. 800 g) witte bonen
- 150 g grillworst in dikke plakken
- 6 el slasaus yoghurt
- Kook de sperzieboontjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
- Pers 1 sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappels, verdeel ze in partjes en snijd in stukjes.
- Pel en snijd de rode uien in kleine partjes. Hak de peterselie fijn.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de uipartjes 5 minuten op een matig hoog vuur. Laat op een bord afkoelen.
- Giet de witte bonen af, spoel ze af en laat goed uitlekken. Snijd de grillworst in reepjes.
- Meng de slasaus met het sinaasappelsap, de peterselie, de sperzieboontjes, de witte bonen, de stukjes worst en sinaasappel en de gebakken uipartjes.
- Verdeel de salade over 4 borden.
