Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
koken met kinderen

Bonensalade van witte en groene boontjes en grillworst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Belgisch
salade
recipe image Bonensalade van witte en groene boontjes en grillworst
  • 450 g gebroken sperzieboontjes
  • 3 sinaasappels
  • 3 rode uien
  • 4 takjes peterselie
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 blik (ca. 800 g) witte bonen
  • 150 g grillworst in dikke plakken
  • 6 el slasaus yoghurt
  1. Kook de sperzieboontjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Pers 1 sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappels, verdeel ze in partjes en snijd in stukjes.
  3. Pel en snijd de rode uien in kleine partjes. Hak de peterselie fijn.
  4. Verhit de Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de uipartjes 5 minuten op een matig hoog vuur. Laat op een bord afkoelen.
  5. Giet de witte bonen af, spoel ze af en laat goed uitlekken. Snijd de grillworst in reepjes.
  6. Meng de slasaus met het sinaasappelsap, de peterselie, de sperzieboontjes, de witte bonen, de stukjes worst en sinaasappel en de gebakken uipartjes.
  7. Verdeel de salade over 4 borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.