use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Beignet van Alaska Pollak met een fijne kruidensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Beignet van Alaska Pollak met een fijne kruidensaus

Beignet van Alaska Pollak met een fijne kruidensaus

Appelbeignets kennen we allemaal, maar hebt u al eens beignets van vis gemaakt ? Met dit receptje kan u het zelf eens proberen...

Appelbeignets kennen we allemaal, maar hebt u al eens beignets van vis gemaakt ? Met dit receptje kan u het zelf eens proberen...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    10

Ingrediënten
 

  • 500 g Iglo Alaska Pollak
  • voor het beignetdeeg:
  • 300 g bloem
  • 5 g zout
  • 0.5 dl olie
  • 1 ei
  • 1.5 dl blond bier
  • 3 dl water
  • 2 opgeklopte eiwitten
  • voor de saus:
  • 2 dl mayonnaise
  • 6 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 gehakte sjalotten
  • 6 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte dragon
  • 1 eetlepel gehakte kervel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Ontdooi de Alaska Pollak, dep goed droog, kruid met peper en zout en snijd in beetklare stukken.
  2. Bereid het beignetdeeg : meng alle ingrediënten en spatel er als laatste de opgeklopte eiwitten onder.
  3. Maak de kruidensaus: meng de mayonnaise met de fijngehakte kruiden.
  4. Haal de stukjes vis door het beignetdeeg en bak in heet frituurvet.
  5. Dien op met prikkers en gebruik de kruidensaus als dip.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.