use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bavarois met mandarijntjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bavarois met mandarijntjes

Bavarois met mandarijntjes

Deze bavarois met mandarijntjes maak je helemaal zelf! Een heerlijk romige pudding met friszoete mandarijntjessaus en krokante kruimeltjes van zandkoekjes!

Deze verrukkelijke bavarois met mandarijntjes maak je helemaal zelf. De krokante kruimeltjesbodem zorgt ervoor dat de bavarois mooi op de borden blijft liggen en combineert heel goed met de zachte romige bavarois. Het friszoete mandarijnsausje maakt je feestelijke dessert helemaal af!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    3 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 6 mandarijnen
  • 50 ml water
  • 60 g suiker
  • 1 flesje Solo Crèmefine Vanille à 200 ml
  • 4 gelatineblaadjes
  • 50 g zandkoeken
  • Extra nodig: 4 ramakins

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Breng ze met het water en suiker aan de kook. Laat enkele minuten inkoken. Mix, zeef en houd dit sausje apart.
  2. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Warm de Crèmefine Vanille al kloppend op. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze al roerend smelten in de warme vanilleroom.
  3. Spoel de ramekins met koud water en verdeel het bavaroismengsel erover (tot ± 1 cm van de rand). Laat een nacht opstijven in de koelkast.
  4. Verkruimel voor het serveren de zandkoekjes en verdeel ze over de ramekins. Druk lichtjes aan. Stort elke bavarois uit op een bordje en werk af met een laagje van de mandarijntjessaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.