Het Belgische weer is niet altijd zo mooi als we zouden willen en wat kun je dan zoal doen op een regenachtige dag? Wat dacht je van een taart bakken voor een verjaardag, speciaal moment of gewoon omdat het lekker is? Niets zo leuk als achteraf van je taart kunnen genieten of het gebak te delen met familie of vrienden! Bovendien hoef je helemaal geen top chef te zijn om een lekkere taart op tafel te zetten. Er zijn zoveel mogelijkheden om een taart te maken, dat je wanneer je wilt, wel iedere week een zelfgemaakte taart zou kunnen serveren!

Taart bij de Romeinen

Het zal je misschien verbazen maar de taart bestaat al sinds jaar en dag. Bij de Romeinen was er een zogenaamde 'tortula'. Dit was een klein, wit rond broodje waar waarschijnlijk de door ons gekende taart zijn oorsprong heeft gevonden. Het Latijnse woord 'torta' betekent letterlijk 'gedraaid baksel' en dat is ook één van de primaire kenmerken die je tot op de dag van vandaag nog in taarten terugvindt. Naast de ronde vorm hoort een taart ook luchtig te zijn en meestal heeft ze ook een platte bovenkant die naar hartenlust gedecoreerd kan worden. Traditioneel wordt bij ons meestal op zondag een taart gebakken. De oorsprong hiervan komt uit het christelijk gebruik dat zondag de hoofddag was van de week, waarop een goed gezin naar de kerk ging en waarna de hele familie daarna uitgebreid ging tafelen. Als afsluiter van dit wekelijks festijn kon een taart dan meestal niet ontbreken.

Voor ieder wat wils

Op het internet en in kookboeken zijn er tal van recepten terug te vinden. Een taart recept kan behoorlijk variëren naargelang het type taart dat je wilt maken. Zoete taarten zijn het meest gekend en in België zijn kaastaart, rijsttaart en de kriekentaart met latjes populair. Wanneer je echter niet zo'n zoetekauw bent, kan je ook eens een frisse, zure citroentaart of een limoentaart met meringue proberen.

Verjaardagstaart

Heb je binnenkort een verjaardagsfeest in het vooruitzicht en heb je zin gekregen om een mooie en smaakvolle verjaardagstaart te maken? Ga dan direct aan de slag en laat je inspireren door Solo Open Kitchen. Maak een speciale verjaardagstaart van lekkere ingrediënten en versier hem met marsepein, fruit en andere lekkernijen. De jarige zal dolgelukkig zijn met je zelfgemaakte creatie! Veel bakplezier gewenst!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers