use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zomerse pasta met tomaten en lichte pesto
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zomerse pasta met tomaten en lichte pesto

Zomerse pasta met tomaten en lichte pesto

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 dl Knorr Finesse Kippenbouillon
  • 3 tomaten, gepeld en in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • zout
  • 250 g volkoren pasta
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper
  • 30 g pijnboompitten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicumblaadjes
  • parmezaanse kaas voor de afwerking

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de knoflook in een kleine kookpot en giet er water over.
  2. Laat gedurende ongeveer 15 minuten zachtjes stoven totdat de knoflook heel zacht is.
  3. Laat de knoflook goed uitlekken en afkoelen.
  4. Doe de knoflook, basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender of een keukenmixer.
  5. Zet het toestel in werking en mix totdat het mengsel heel fijn gesneden is.
  6. Voeg terwijl het toestel nog aanstaat geleidelijk de kippenbouillon, de Solo en het citroensap toe.
  7. Meng zodanig dat er een homogene moes wordt gevormd.
  8. Breng de pesto op smaak met zout en peper en zet opzij.
  9. Kook de pasta al dente in een grote kookpot kokend water.
  10. Doe intussen de tomaten in een grote kom, voeg er de azijn aan toe en meng goed.
  11. Laat de pasta uitlekken en doe hem bij het tomatenmengsel. Roer dooreen om het goed te mengen.
  12. Voeg pesto toe en meng opnieuw.
  13. Verdeel de pasta over vier kommen en garneer met Parmezaanse kaas.
Serveer warm of op kamertemperatuur.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.