use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zeebaarsfilet met prei
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zeebaarsfilet met prei

Zeebaarsfilet met prei

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 dl witte wijn
  • zout
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 600 g zeebaarsfilets
  • 3 preistengels
  • versgemalen peper
  • 1 koffielepel(s) sinaasappelschil

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de prei en verwijder de donkergroene gedeelten.
  2. Snij de rest in schuine ringen van ongeveer 1 cm dik.
  3. Bak de prei kort in een braadpan in 2 eetlepels Solo en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Leg de prei op een schotel en hou warm.
  5. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout.
  6. Verhit de rest van de Solo in een braadpan en bak de filets op een hoog vuur gedurende 1 minuut aan beide zijden.
  7. Giet de wijn over de vis en strooi er de sinaasappelschil over.
  8. Laat het geheel nog 2 minuten op het vuur doorkoken.
  9. Schik de filets boven op de prei en giet er dan het braadvocht over.
Serveer dit gerecht met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.