hoofdgerecht
Zeebaars met tomatenrisotto
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g zeebaarsfilet
- 100 g risotto rijst
- 1 blokje knorr finesse groentebouillon
- 1 sjalotje
- Solo
- 12 sugar snaps
- 2 tomaten
- 100 cl witte wijn
- grof zeezout
Voorbereiding
- Los het bouillonblokje op in een halve liter warm water en voeg er ook de wijn bij.
Bereiding
- Pel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes.
- Stoof de gehakte sjalot aan in de Solo, voeg de rijst toe en stoof tot ze glazig begint te worden.
- Kook gedurende 17 minuten beetgaar door beetje bij beetje de risotto te bevochtigen met de bouillon en voeg er de voorslaatstekeer de tomatenblokjes bij.
- Maak de sugar snaps schoon en blancheer ze.
- Stoof ze aan in de Solo.
- Bak de zeebaars op de velzijde, kruid met grof zout l en gaar 4 tot 5 minuten in een oven van 200°C .
- Schik de risotto op een bord, de vis erop, sugar snaps rondom.
