use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zandkoekjes met frambozenjam
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zandkoekjes met frambozenjam

Zandkoekjes met frambozenjam

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • Basisbeslag:
  • 260 g zelfrijzend bakmeel
  • 130 g suiker
  • 240 g Solo Patisserie
  • Extra ingrediënten:
  • 170 g frambozenjam
  • 0.5 tl amandelextract
  • 50 g poedersuiker
  • beetje water

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de Solo Patisserie in blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg de suiker toe en een beetje amandelextract en klop alles tot een romige mix.
  2. Zeef het bakmeel in een ruime mengkom. Scheid twee eieren en doe enkel de eidooiers in de kom. Meng alles tot een zanddeeg. (Dat is een beetje droog en brokkelig.) Rol het deeg tot een bal en verpak het in vershoudfolie. Laat het zanddeeg 2 uur opstijven en afkoelen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven alvast voor tot 175°C. Bedek de ovenschaal met een vel bakpapier. Rol gelijke en gladde balletjes van het deeg. Elk exemplaar met een diameter van 2 tot 3 centimeter. Druk met je duim een kuiltje in elk deegballetje (wanneer het zanddeeg hierbij een beetje barst, is dat geen probleem).
  4. Schik de koekjes op de bakplaat en lepel in elk kuiltje een beetje van de jam. Schuif de bakplaat met koekjes in de oven en bak de koekjes 13 tot 15 minuten. Laat de versgebakken koekjes een half uur afkoelen.
  5. Maak nu de suikerglazuur. Meng de poedersuiker met een heel klein beetje water tot een dik, maar vloeibaar glazuur. Lepel een straaltje van het glazuur over elk koekje. Werk in een zig-zag patroon en laat het suikerglazuur wat uitharden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.