Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Snij de Solo Patisserie in blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg de suiker toe en een beetje amandelextract en klop alles tot een romige mix.
Zeef het bakmeel in een ruime mengkom. Scheid twee eieren en doe enkel de eidooiers in de kom. Meng alles tot een zanddeeg. (Dat is een beetje droog en brokkelig.) Rol het deeg tot een bal en verpak het in vershoudfolie. Laat het zanddeeg 2 uur opstijven en afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven alvast voor tot 175°C. Bedek de ovenschaal met een vel bakpapier. Rol gelijke en gladde balletjes van het deeg. Elk exemplaar met een diameter van 2 tot 3 centimeter. Druk met je duim een kuiltje in elk deegballetje (wanneer het zanddeeg hierbij een beetje barst, is dat geen probleem).
Schik de koekjes op de bakplaat en lepel in elk kuiltje een beetje van de jam. Schuif de bakplaat met koekjes in de oven en bak de koekjes 13 tot 15 minuten. Laat de versgebakken koekjes een half uur afkoelen.
Maak nu de suikerglazuur. Meng de poedersuiker met een heel klein beetje water tot een dik, maar vloeibaar glazuur. Lepel een straaltje van het glazuur over elk koekje. Werk in een zig-zag patroon en laat het suikerglazuur wat uitharden.