barbecue
Zalmspiesen met een limoendip
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 1 limoen
- 500 g zalmfilet (zonder huid)
- 3 lente-uitjes
- 0.5 gele paprika
- 4 eetlepels Calvé mayonaise met eieren
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepels fijngehakte platte peterselie
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- extra nodig: satéstokjes
Voorbereiding
- Week de satéstokjes ca. 15 minuten in koud water.
Bereiding
- Boen de limoen schoon en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de zalm in stukjes van ca. 3 cm. Prik de zalm en de limoen aan de satéstokjes en bestrooi met peper naar smaak.
- Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
- Roer de mayonaise met de yoghurt, de lente-ui, de paprika en de peterselie door elkaar. Breng de dip op smaak met peper.
- Bestrijk de vis met de Solo en rooster de vis ze op het rooster boven een gloeiende barbecue of in een hete grillpan in enkele minuten net gaar.
- Serveer met de dip.
