Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze in een pan met koud water. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 5 minuten. Goed afgieten.
Was de prei zorgvuldig en snijd in dunne ringen. Hak de kruiden grof en meng deze met 1 eetlepel vloeibare margarine, 1 theelepel bouillonpoeder en een 1/2 theelepel peper.
Plaats de zalm in een stoommandje en bedek de vis met het groene kruidenmengsel. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Plaats het stoommandje op de pan, dek af met een goed sluitend deksel en stoom de vis in 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, gaar.
Laat in de tussentijd een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de resterende vloeibare margarine in de pan, voeg de aardappels en de prei toe en roerbak 8 minuten. Strooi er een 1/2 eetlepel bouillonpoeder en de paprikapoeder over. Roerbak nog 1 minuut door.
Verdeel de zalm met kruidenlaag en aardappelen met prei over 4 voorverwarmde borden.