use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm met een toplaag van tuinkruiden met prei
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm met een toplaag van tuinkruiden met prei

Zalm met een toplaag van tuinkruiden met prei

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg aardappelen
  • 600 g prei
  • 50 g verse groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook, basilicum en/of koriander)
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • bouillonpoeder
  • (vers)gemalen zwarte peper
  • 4 dikke zalmfilets (totaalgewicht 400 g)
  • 1 tl paprikapoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze in een pan met koud water. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 5 minuten. Goed afgieten.
  2. Was de prei zorgvuldig en snijd in dunne ringen. Hak de kruiden grof en meng deze met 1 eetlepel vloeibare margarine, 1 theelepel bouillonpoeder en een 1/2 theelepel peper.
  3. Plaats de zalm in een stoommandje en bedek de vis met het groene kruidenmengsel. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Plaats het stoommandje op de pan, dek af met een goed sluitend deksel en stoom de vis in 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, gaar.
  4. Laat in de tussentijd een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de resterende vloeibare margarine in de pan, voeg de aardappels en de prei toe en roerbak 8 minuten. Strooi er een 1/2 eetlepel bouillonpoeder en de paprikapoeder over. Roerbak nog 1 minuut door.
  5. Verdeel de zalm met kruidenlaag en aardappelen met prei over 4 voorverwarmde borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.