koken met kinderen
Witte pizza met groene asperges en rucola
Maak deze witte pizza met groene asperges als je eens wat anders wil dan een traditionele pizza van de pizzeria. Superverrassend!
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- extra vergine olijfolie
- Solo vloeibaar
- 75 g rucola
- 500 g groene asperges
- 150 g gorgonzola
- 250 g mozzarella
- 2 kant en klare pizzabodems
- citroensap
- peper
- oregano
- Verwarm de oven voor op 220 ° C.
- Verwijder de houtachtige onderkanten van de asperges en kook de asperges in ruim kokend water met zout in 8 minuten beetgaar.
- Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
- Leg de pizzabodems op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met Solo.
- Verdeel de gorgonzola en mozzarella over de pizza's.
- Halveer de asperges in de lengte en leg ze op de pizza's. bestrijk ze dun met Solo.
- Strooi de oregano en peper naar smaak erover.
- Bak de pizza's in de oven goudbruin.
- Klop in een kom het citroensap met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de rucola er luchtig door.
- Leg de pizza's in stukken op vier borden en leg in het midden op de pizza's een bergje rucola.
