Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
koken met kinderen

Witte pizza met groene asperges en rucola

Maak deze witte pizza met groene asperges als je eens wat anders wil dan een traditionele pizza van de pizzeria. Superverrassend!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Italiaans
Vegetarisch
recipe image Witte pizza met groene asperges en rucola
  • extra vergine olijfolie
  • Solo vloeibaar
  • 75 g rucola
  • 500 g groene asperges
  • 150 g gorgonzola
  • 250 g mozzarella
  • 2 kant en klare pizzabodems
  • citroensap
  • peper
  • oregano
  1. Verwarm de oven voor op 220 ° C.
  2. Verwijder de houtachtige onderkanten van de asperges en kook de asperges in ruim kokend water met zout in 8 minuten beetgaar.
  3. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  4. Leg de pizzabodems op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met Solo.
  5. Verdeel de gorgonzola en mozzarella over de pizza's.
  6. Halveer de asperges in de lengte en leg ze op de pizza's. bestrijk ze dun met Solo.
  7. Strooi de oregano en peper naar smaak erover.
  8. Bak de pizza's in de oven goudbruin.
  9. Klop in een kom het citroensap met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de rucola er luchtig door.
  10. Leg de pizza's in stukken op vier borden en leg in het midden op de pizza's een bergje rucola.
Leg de groene asperges voor je witte pizza altijd plat op een snijplank als je ze schilt: zo breken ze niet in tweeën.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.