use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witte pizza met groene asperges en rucola
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witte pizza met groene asperges en rucola

Witte pizza met groene asperges en rucola

Maak deze witte pizza met groene asperges als je eens wat anders wil dan een traditionele pizza van de pizzeria. Superverrassend!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • extra vergine olijfolie
  • Solo vloeibaar
  • 75 g rucola
  • 500 g groene asperges
  • 150 g gorgonzola
  • 250 g mozzarella
  • 2 kant en klare pizzabodems
  • citroensap
  • peper
  • oregano

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 220 ° C.
  2. Verwijder de houtachtige onderkanten van de asperges en kook de asperges in ruim kokend water met zout in 8 minuten beetgaar.
  3. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  4. Leg de pizzabodems op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met Solo.
  5. Verdeel de gorgonzola en mozzarella over de pizza's.
  6. Halveer de asperges in de lengte en leg ze op de pizza's. bestrijk ze dun met Solo.
  7. Strooi de oregano en peper naar smaak erover.
  8. Bak de pizza's in de oven goudbruin.
  9. Klop in een kom het citroensap met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de rucola er luchtig door.
  10. Leg de pizza's in stukken op vier borden en leg in het midden op de pizza's een bergje rucola.
Leg de groene asperges voor je witte pizza altijd plat op een snijplank als je ze schilt: zo breken ze niet in tweeën.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.