use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wilde eendenborstfilet met warme druiven en Wildsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wilde eendenborstfilet met warme druiven en Wildsaus

Wilde eendenborstfilet met warme druiven en Wildsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 pot gratinoise kaassaus
  • 2 kleine rode uien
  • 200 g cantharellen
  • 200 g sperziebonen
  • 300 g broccoli
  • 250 g blauwe druiven
  • 1 zakje wildsaus
  • Solo margarine vloeibaar
  • 4 wilde eendenborstfilets
  • Extra:
  • 4 hoge ovenvaste schaaltjes van 200-250 ml inhoud, bodem bedekt met bakpapier, ingevet en met paneermeel bestoven

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de aardappelschijfjes met de Gratinoise en schep ze in de voorbereide ovenvaste schaaltjes zo, dat de plakjes plat op elkaar liggen. Laat ze in de hete oven in ca. 30 min. bruin en gaar worden.
  3. Pel en snijd de uien in smalle partjes. Maak de cantharellen en de sperziebonen schoon. Snijd de cantharellen eventueel doormidden of in vieren. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Houd 4 kleine trosjes druif apart voor de garnering. Haal de andere druiven van de takjes.
  4. Kook de boontjes met de broccoli in kokend water 3 min. Afgieten en goed laten uitlekken.
  5. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verhit ondertussen een koekenpan, voeg 3 el vloeibare margarine toe en bak de eendenborstfilets 3-4 min. aan elke kant. Bestrooi met wat zout en peper. Bak de laatste 2 min. de losse druiven mee.
  7. Verhit in de tussentijd een grote koekenpan of wok, voeg 2 el vloeibare margarine toe en roerbak de ui met de broccoli, de boontjes en de cantharellen 4 min. op een hoog vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  8. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes.
  9. Draai de schaaltjes met de aardappel om op 4 grote borden en laat de aardappeltaartjes er voorzichtig uitglijden (eventueel eerst met een dun scherp mesje de aardappel van de rand tot op de bodem van de schaaltjes lossnijden). Leg er een trosje druiven, de eendenborstfilets ernaast, schep de groenten erbij en de saus met druiven over de eendenborstfilets.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.