feestelijk
Warme geitenkaas- en amandelcocottes met honing-rozemarijnsaus
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g blanke amandelen
- 250 g zachte, lichtgerijpte geitenkaas
- 50 ml light room
- 0.5 el verse rozemarijnnaalden + 4 mooie takjes rozemarijn
- 1 dl sinaasappelsap
- 2 el honing
- 4 boterhammen
- Extra: 4 soufflévormpjes of ovenvaste schaaltjes (ca. 1 dl)
Voorbereiding
- Hak de amandelen grof. Rooster ze in een droge pan goudbruin. Laat op een bord afkoelen.
- Roer de geitenkaas los met de light room en schep ¾ van de amandelen erdoor. Schep het kaasmengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
- Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
- Kook het sinaasappelsap met de honing en de gehakte rozemarijn gedurende 2 minuten op een hoog vuur. Voeg naar smaak peper toe. (Direct gebruiken of laten afkoelen en op het laatst weer even opwarmen).
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de geitenkaas- en amandelcocottes in de hete oven in 10 minuten heet worden. Rooster als de geitenkaas klaar is de boterhammen en snijd ze in lange smalle repen.
- Zet de cocottes op 4 bordjes. Verdeel de warme honingsaus over de geitenkaascocottes, strooi de rest van de amandelen erover en leg er een takje rozemarijn en het geroosterde brood bij. Direct serveren!
