use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Warme geitenkaas- en amandelcocottes met honing-rozemarijnsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Warme geitenkaas- en amandelcocottes met honing-rozemarijnsaus

Warme geitenkaas- en amandelcocottes met honing-rozemarijnsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g blanke amandelen
  • 250 g zachte, lichtgerijpte geitenkaas
  • 50 ml light room
  • 0.5 el verse rozemarijnnaalden + 4 mooie takjes rozemarijn
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 el honing
  • 4 boterhammen
  • Extra: 4 soufflévormpjes of ovenvaste schaaltjes (ca. 1 dl)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Hak de amandelen grof. Rooster ze in een droge pan goudbruin. Laat op een bord afkoelen.
  2. Roer de geitenkaas los met de light room en schep ¾ van de amandelen erdoor. Schep het kaasmengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
  3. Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
  4. Kook het sinaasappelsap met de honing en de gehakte rozemarijn gedurende 2 minuten op een hoog vuur. Voeg naar smaak peper toe. (Direct gebruiken of laten afkoelen en op het laatst weer even opwarmen).
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de geitenkaas- en amandelcocottes in de hete oven in 10 minuten heet worden. Rooster als de geitenkaas klaar is de boterhammen en snijd ze in lange smalle repen.
  2. Zet de cocottes op 4 bordjes. Verdeel de warme honingsaus over de geitenkaascocottes, strooi de rest van de amandelen erover en leg er een takje rozemarijn en het geroosterde brood bij. Direct serveren!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.