kinderfeestje
Wafels met slagroom
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eieren
- 125 g bloem
- 25 g fijne kristalsuiker
- 2 g zout
- 10 g bakpoeder
- 40 g gesmolten Solo 40 g gesmolten Solo margarine
- 20 cl melk
- 200 ml volle room
- Scheid het eiwit van de eierdooiers en klop het stijf.
- Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom.
- Voeg de eierdooiers, de gesmolten Solo en daarna ook de melk toe.
- Roer er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
- Klop intussen de room mooi luchtig tot slagroom in je keukenrobot of met de garde. Zet in de koelkast.
- Warm het wafelijzer op. Doe één pollepel deeg in het ijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin ziet. Herhaal tot al het deeg opgewerkt is.
- Haal de slagroom uit de koelkast en schep hem in een spuitzak. Versier de wafels met heerlijke toefjes slagroom en dien lauw op.
