use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wafels met slagroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wafels met slagroom

Wafels met slagroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 55 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eieren
  • 125 g bloem
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 2 g zout
  • 10 g bakpoeder
  • 40 g gesmolten Solo 40 g gesmolten Solo margarine
  • 20 cl melk
  • 200 ml volle room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Scheid het eiwit van de eierdooiers en klop het stijf.
  2. Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom.
  3. Voeg de eierdooiers, de gesmolten Solo en daarna ook de melk toe.
  4. Roer er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
  5. Klop intussen de room mooi luchtig tot slagroom in je keukenrobot of met de garde. Zet in de koelkast.
  6. Warm het wafelijzer op. Doe één pollepel deeg in het ijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin ziet. Herhaal tot al het deeg opgewerkt is.
  7. Haal de slagroom uit de koelkast en schep hem in een spuitzak. Versier de wafels met heerlijke toefjes slagroom en dien lauw op.
Dien de wafels lauw op met een bolletje ijs of eet ze gewoon koud wanneer je maar wil.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.