use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vlecht van zalm en heilbot met zacht gestoofd witloof
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vlecht van zalm en heilbot met zacht gestoofd witloof

Vlecht van zalm en heilbot met zacht gestoofd witloof

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • zout
  • 40 g Solo
  • 2 flesjes light room
  • 2 blokjes Knorr Finesse visbouillon
  • 700 g heilbotfilet
  • 700 g zalmfilet
  • 8 preibladeren
  • 16 stronkjes witloof
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Blancheer de preibladeren en laat ze goed uitlekken.
  2. Verdeel de filets in 8 lapjes
  3. Snijd deze in drie, zonder de delen echter helemaal van elkaar te halen.
  4. Vlecht er de geblancheerde prei door.
  5. Was het witloof en laat het uitlekken.
  6. Snijd de stronken in stukjes van 4 cm.
  7. Verwarm de Solo in een kookpot en laat ze bruin worden.
  8. Voeg hierbij het witloof en breng op smaak met peper en zout.
  9. Laat de groente 10 minuten kleuren.
  10. Giet daarna de 1 flesje room bij het witloof en laat nog 10 minuten garen.
  11. Warm de fumet op tot net onder het kookpunt en pocheer de vlechten hier in gedurende 5 minuten.
  12. Garneer een bord met een bedje van witloof.
  13. Leg er de visvlechten op.
  14. Laat 1 kopje fumet en met het andre flesje room indikken tot de helft, voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
  15. Giet de saus voorzichtig over de vlechten.
Serveer hierbij gestoomde worteltjes en komkommerschijfjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.