Vispannetje met garnalen shiitake, munt en gember
Shiitake is eigenlijke de Japanse variant van onze champignon.
Het binnenste is wit, een beetje zuur, maar toch aangenaam, en de geur wordt meer uitgesproken naarmate deze champignon uitgedroogd is.
Door het koken wordt de smaak uitgesprokener. De shiitake kan je gebruiken zoals elke andere champignon maar natuurlijk vooral ook voor oosterse schotels.
Shiitake is eigenlijke de Japanse variant van onze champignon.
Het binnenste is wit, een beetje zuur, maar toch aangenaam, en de geur wordt meer uitgesproken naarmate deze champignon uitgedroogd is.
Door het koken wordt de smaak uitgesprokener. De shiitake kan je gebruiken zoals elke andere champignon maar natuurlijk vooral ook voor oosterse schotels.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- Iglo Vispannetje met garnalen (400 g)
- 1 dl water
- 2 eetlepels fijngehakte munt
- 2 koffielepels geraspte gember
- 200 g shiitake
- 3 eetlepels sesamolie
- Bereiding:Verwarm de inhoud van het vispannetje op een matig vuur, terwijl je het water toevoegt.
- Voeg de gember toe en laat een tijdje pruttelen.
- Verwijder de stelen van de shiitake grondig en bak de shiitake in de sesamolie op een zacht vuurtje.
- Vermeng de shiitake onder het vispannetje en bestrooi met munt.
- Serveer liefst op warme borden.
