use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vispannetje met garnalen shiitake, munt en gember
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vispannetje met garnalen shiitake, munt en gember

Vispannetje met garnalen shiitake, munt en gember

Shiitake is eigenlijke de Japanse variant van onze champignon.

Het binnenste is wit, een beetje zuur, maar toch aangenaam, en de geur wordt meer uitgesproken naarmate deze champignon uitgedroogd is.

Door het koken wordt de smaak uitgesprokener. De shiitake kan je gebruiken zoals elke andere champignon maar natuurlijk vooral ook voor oosterse schotels.

Shiitake is eigenlijke de Japanse variant van onze champignon.

Het binnenste is wit, een beetje zuur, maar toch aangenaam, en de geur wordt meer uitgesproken naarmate deze champignon uitgedroogd is.

Door het koken wordt de smaak uitgesprokener. De shiitake kan je gebruiken zoals elke andere champignon maar natuurlijk vooral ook voor oosterse schotels.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • Iglo Vispannetje met garnalen (400 g)
  • 1 dl water
  • 2 eetlepels fijngehakte munt
  • 2 koffielepels geraspte gember
  • 200 g shiitake
  • 3 eetlepels sesamolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Verwarm de inhoud van het vispannetje op een matig vuur, terwijl je het water toevoegt.
  2. Voeg de gember toe en laat een tijdje pruttelen.
  3. Verwijder de stelen van de shiitake grondig en bak de shiitake in de sesamolie op een zacht vuurtje.
  4. Vermeng de shiitake onder het vispannetje en bestrooi met munt.
  5. Serveer liefst op warme borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.