nagerecht
Vijgencake met honingcrème en geroosterde amandelen
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 250 g Solo Wikkel (op kamertemperatuur)
- 250 g zelfrijzende bloem
- 250 g suiker
- 4 eieren
- 1 el kaneelpoeder
- 150 g gedroogde vijgen
- 500 g mascarpone
- 1 vanillestok
- 3 el vloeibare honing
- 50 g amandelschilfers
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de Solo samen met de bloem, de suiker en de eieren in een kom tot een glad beslag (dit kan eventueel ook in de keukenrobot). Voeg er een afgestreken eetlepel kaneelpoeder en stukjes fijngesneden gedroogde vijgen aan toe.
- Doe het beslag in een licht met Solo bestreken cakevorm en bak 40 minuten in de oven.
- Maak intussen de honingcrème. Meng hiervoor de mascarpone in een kom met het merg van een vanillestok en 3 eetlepels honing. Roer alles goed door elkaar tot een gladde crème.
- Rooster de amandelschilfers in een droge pan tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
- Haal de cake uit de oven, ontvorm hem en laat afkoelen op een rooster.
