use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Viervierdegebak met sinaasappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Viervierdegebak met sinaasappel

Viervierdegebak met sinaasappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g Solo
  • 4 eieren
  • 170 g suiker
  • 250 g tarwemeel
  • 100 g aardappelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 sinaasappel, de zest
  • 0.5 sinaasappel, het sap
  • 16 g vanillesuiker
  • Voor de afwerking:
  • 1 el poedersuiker
  • sinaasappelzeste

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
  2. Meng de Solo, suiker en vanillesuiker samen tot het geheel luchtig wordt. Voeg tijdens het mengen een voor een de eieren toe.
  3. Voeg beide soorten bloem en het bakpoeder toe en mix vervolgens het beslag.
  4. Foto Blancheer de sinaasappel en rasp de schil voor de zeste. Pers vervolgens het sap uit een halve sinaasappel. Voeg alles aan het deeg toe.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm die op voorhand is ingevet met margarine en bestrooid met broodkruimels. Laat ongeveer 50 min. bakken.
  6. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker en versier hem met de gekonfijte sinaasappelzeste.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.