feestelijk
Viervierdegebak met sinaasappel
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 200 g Solo
- 4 eieren
- 170 g suiker
- 250 g tarwemeel
- 100 g aardappelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 sinaasappel, de zest
- 0.5 sinaasappel, het sap
- 16 g vanillesuiker
- Voor de afwerking:
- 1 el poedersuiker
- sinaasappelzeste
- Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
- Meng de Solo, suiker en vanillesuiker samen tot het geheel luchtig wordt. Voeg tijdens het mengen een voor een de eieren toe.
- Voeg beide soorten bloem en het bakpoeder toe en mix vervolgens het beslag.
- Foto Blancheer de sinaasappel en rasp de schil voor de zeste. Pers vervolgens het sap uit een halve sinaasappel. Voeg alles aan het deeg toe.
- Giet het mengsel in de bakvorm die op voorhand is ingevet met margarine en bestrooid met broodkruimels. Laat ongeveer 50 min. bakken.
- Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker en versier hem met de gekonfijte sinaasappelzeste.
