voorgerecht
Verse linguine met jus van boleten, truffel en zure room
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 450 g wilde paddestoelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Solo
- 2.5 dl boletenjus (te koop in een speciaalzaak voor wild en gevogelte)
- 100 g zure room
- peper en zout
- 450 g bloem
- 3 eieren
- 3 eierdooiers
- 3 eetlepels Bertolli extra vergine
- 3 eetlepels melk
- Doe bloem, eieren, eierdooiers, olie, melk en een flinke snuif zout in de keukenrobot en laat kneden tot een taai deeg.
- Laat het deeg enkele uren rusten en draai het dan in de gewenste vorm.
- Reinig de bospaddestoelen en stoof ze in Solo, samen met de knoflook.
- Voeg de boletenjus en de zure room toe en laat koken tot de saus lichtgebonden is.
- Breng op smaak met zout en peper en hou de saus warm.
- Kook de pasta al dente, giet af en meng er de saus onder.
- Serveer onmiddellijk.
