use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Veldsla met gerookte kip & grenadinedressing
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Veldsla met gerookte kip & grenadinedressing

Veldsla met gerookte kip & grenadinedressing

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g gerookte kip
  • 150 g taugé
  • 3 lente-uitjes
  • 75 g bacon
  • 150 g veldsla
  • Voor de dressing:
  • 1 sjalotje
  • 1 tl grove mosterd
  • 0.5 dl rode wijnazijn
  • scheutje grenadine (siroop)
  • 1.5 dl Bertolli extra vierge olijfolie
  • 1 granaatappel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kip in sneetjes. Was de taugé en lente-uitjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Bak de bacon in een pan uit en breek de sneetjes in stukjes. Pel en snipper de sjalot.
  2. Mix de sjalot met de mosterd, azijn en grenadinesiroop in de keukenrobot. Schenk er, terwijl de machine draait, langzaam de olie bij. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  3. Halveer de granaatappel en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Meng het door de dressing.
  4. Verdeel de sla, taugé, lente-ui, kip en bacon over een schaal en sprenkel er royaal dressing overheen. Lekker met stokbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.