use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vegetarische ovenschotel met geroosterde pompoen, aubergines en ricotta
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vegetarische ovenschotel met geroosterde pompoen, aubergines en ricotta

Vegetarische ovenschotel met geroosterde pompoen, aubergines en ricotta

Recept van roeckiesworld
Breng de herfst op tafel met deze heerlijke vegetarische ovenschotel!

Recept van roeckiesworld
Breng de herfst op tafel met deze heerlijke vegetarische ovenschotel!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 6 lasagna bladen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 gele paprika
  • 1 scheutje Solo Vloeibaar
  • 350 g pompoen
  • 1 aubergine (in schijfjes)
  • 500 g tomatenblokjes
  • 350 g ricotta
  • 200 ml Solo Crèmefine licht
  • 200 g gemalen kaas
  • peper en zout
  • basilicum
  • 1 tl sesamzaad

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en stoof ze aan in Solo vloeibaar.
  3. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg toe.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout en basilicum.
  5. Giet de Solo Crèmefine erbij en laat op een zacht vuurtje nog even stoven.
  6. Snij de pompoen en de aubergine in schijfjes en besprenkel met Solo Vloeibaar en rooster 10 minuten in de oven op 200 graden.
  7. Doe een beetje van de tomatensaus op de bodem van de ovenschotel en leg er drie lasagna bladen op. Leg daarbovenop een paar schijfjes geroosterde pompoen.
  8. Doe de ricotta in een kom en roer los met wat zwarte peper.
  9. Smeer een laag ricotta over de pompoenschijfjes en dek af met de tomatensaus en leg nu een tweede laag lasagna bladen.
  10. Bedek deze met de geroosterde aubergines en opnieuw een flinke laag ricotta en bedek met de rest van de tomatensaus.
  11. Bestrooi het geheel met gemalen kaas en leg nog enkele schijfjes pompoen er mooi bovenop.
  12. Strooi er wat sesamzaadjes over en bak gedurende 40 minuutjes op 200 graden.

TIP

Je kan eindeloos variëren met je groenten in deze lasagna! Gebruik wat je liggen hebt of (in mijn geval) wat je kids lekker vinden!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.