use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenssteak met gesmolten uien, bladspinazie met room en kerriesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenssteak met gesmolten uien, bladspinazie met room en kerriesaus

Varkenssteak met gesmolten uien, bladspinazie met room en kerriesaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 dl bruine vleessaus
  • 4 wortelen
  • 1 appel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 dl light room
  • 8 eetlepels Solo Vloeibaar
  • zout
  • 720 g varkenssteaks
  • 300 g bladspinazie met room
  • 4 aardappelen
  • 1 mergpompoen
  • 3 uien
  • 1 glas rode wijn
  • 10 g kerriepoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160°.
Bereiding
  1. Pel de uien, snij ze in ringen en laat ze in Solo smelten tot ze gaar zijn.
  2. Strooi de suiker erover en laat ze op een zacht vuur karameliseren.
  3. Voeg de rode wijn toe en laat onder een deksel inkoken tot een uiensaus.
  4. Bereid de spinazie zoals aangeduid op de verpakking.
  5. Snijd de aardappelen, wortelen en mergpompoen in de vorm van olijven.
  6. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat ze verder garen in Solo. Kruid naar smaak.
  7. Kruid de varkenssteaks.
  8. Bak ze bijna gaar in hete Solo, schik ze in een vuurvaste schotel en bedek met de spinazie en fijne schijfjes appel.
  9. Peper lichtjes en bak af in de voorverwarmde oven.
  10. Kook de bruine vleessaus, werk af met de light room en kruid met de kerrie en zout.
  11. Schik de uiensaus in het midden van vier warme borden en leg daar de steaks op.
  12. Lepel de saus rond de steaks. Schik als laatste de groenten er rond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.