Varkenssteak met gesmolten uien, bladspinazie met room en kerriesaus
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 3 dl bruine vleessaus
- 4 wortelen
- 1 appel
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 dl light room
- 8 eetlepels Solo Vloeibaar
- zout
- 720 g varkenssteaks
- 300 g bladspinazie met room
- 4 aardappelen
- 1 mergpompoen
- 3 uien
- 1 glas rode wijn
- 10 g kerriepoeder
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160°.
Bereiding
- Pel de uien, snij ze in ringen en laat ze in Solo smelten tot ze gaar zijn.
- Strooi de suiker erover en laat ze op een zacht vuur karameliseren.
- Voeg de rode wijn toe en laat onder een deksel inkoken tot een uiensaus.
- Bereid de spinazie zoals aangeduid op de verpakking.
- Snijd de aardappelen, wortelen en mergpompoen in de vorm van olijven.
- Kook ze beetgaar in gezouten water en laat ze verder garen in Solo. Kruid naar smaak.
- Kruid de varkenssteaks.
- Bak ze bijna gaar in hete Solo, schik ze in een vuurvaste schotel en bedek met de spinazie en fijne schijfjes appel.
- Peper lichtjes en bak af in de voorverwarmde oven.
- Kook de bruine vleessaus, werk af met de light room en kruid met de kerrie en zout.
- Schik de uiensaus in het midden van vier warme borden en leg daar de steaks op.
- Lepel de saus rond de steaks. Schik als laatste de groenten er rond.
