hoofdgerecht
Varkenslapjes met tomaten en olijven
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 laurierblad
- 1 dl witte wijn
- 50 g Solo
- 1 blik kant en klare tomatensaus
- 600 g varkenslapjes
- 4 teentjes look
- paprika
- 1 ui
- Solo frituur olie
- 100 g olijven (ontpit)
- zout
- 3 aardappelen
- Pel en snij de aardappelen in zeer fijne plakjes en bak ze in de hete Solo Frituurvet krokant.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met zout.
- Pers de look in de wijn en voeg er de ui, het laurierblad en het paprikapoeder aan toe.
- Laat het vlees hierin minstens 15 minuten marineren.
- Bak het vlees in de Solo aan alle kanten aan.
- Giet er de marinade, de tomatensaus en de olijven bij.
- Laat op een zacht vuur 3 minuten garen.
- Schik het vlees op de borden, lepel er de saus bij en werk af met de chips.
