use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenskotelet gemarineerd in Guinness met gebrande ui en gekarameliseerde noten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenskotelet gemarineerd in Guinness met gebrande ui en gekarameliseerde noten

Varkenskotelet gemarineerd in Guinness met gebrande ui en gekarameliseerde noten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 varkenskoteletten
  • 2 witte uien
  • 100 g gemengde noten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 el Solo
  • Voor de marinade:
  • 1 flesje Guinnessbier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rozemarijnblaadjes
  • 1 - 2 el balsamicoazijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng het bier en de balsamicoazijn in een lage schaal. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snijd de rozemarijnblaadjes fijn en schep met de knoflook door het bier-balsamicomengsel. Laat de koteletten hierin minstens een uur marineren (liefst in de koelkast).
  2. Maak de gebrande ui: halveer de uien, maar laat de schil eraan. Zet ze met de snijkant naar onder kort in de microgolf (2 minuten op halve kracht). Verhit een klontje Solo in een braadpan en schroei de uien met de snijkant naar onder tot ze mooi donker zijn.
  3. Maak de gekaramelliseerde noten: verhit een droge koekenpan en bak de noten op hoog vuur, blus met balsamico, voeg een theelepeltje honing toe en kruid af met peper en zeezout.
  4. Verhit een grillpan en grill de kotelet mooi bruin. Serveer met de uien en noten en lekker vers stokbrood.
Dit gerecht is ook heerlijk op de BBQ!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.