Varkenshaasje met een chutney van krokante appeltjes en kerrie
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- zeste van 1 limoen
- sap van 1,5 limoen
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 0.5 koffielepel komijnpoeder
- 750 g varkenshaasjes
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- zout en peper
- 3 Granny Smith appelen geschild en in blokjes gesneden
- 1 mespunt cayennepeper
- 0.5 koffielepel kaneel
- 1 koffielepel kerriepoeder
- enkele takjes koriander
- Meng in een kom 1 eetlepel Solo Vloeibaar met de komijn, de cayennepeper, de kaneel, het zout en de peper.
- Wrijf de varkenshaasjes in met deze marinade en laat enkele minuten rusten.
- Verwarm de andere lepel Solo Vloeibaar in een pan met een dikke bodem en braad de haasjes aan alle kanten bruin.
- Halveer het vuur, dek af en laat 14 minuten voortbakken.
- De chutney van krokante appeltjes: meng in een kom de zeste en het limoensap met de kerrie.
- Voeg er al roerend de blokjes appel aan toe en de gehakte koriander.
- Als de varkenshaasjes gebakken zijn, wikkel ze dan in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
- Snijd de varkenshaasjes in fijne sneetjes. Schik ze op borden, omringd door de appelchutney.
- Werk af met koriandertakjes.
