use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenshaasje met een chutney van krokante appeltjes en kerrie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenshaasje met een chutney van krokante appeltjes en kerrie

Varkenshaasje met een chutney van krokante appeltjes en kerrie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • zeste van 1 limoen
  • sap van 1,5 limoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 0.5 koffielepel komijnpoeder
  • 750 g varkenshaasjes
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • zout en peper
  • 3 Granny Smith appelen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 0.5 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • enkele takjes koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng in een kom 1 eetlepel Solo Vloeibaar met de komijn, de cayennepeper, de kaneel, het zout en de peper.
  2. Wrijf de varkenshaasjes in met deze marinade en laat enkele minuten rusten.
  3. Verwarm de andere lepel Solo Vloeibaar in een pan met een dikke bodem en braad de haasjes aan alle kanten bruin.
  4. Halveer het vuur, dek af en laat 14 minuten voortbakken.
  5. De chutney van krokante appeltjes: meng in een kom de zeste en het limoensap met de kerrie.
  6. Voeg er al roerend de blokjes appel aan toe en de gehakte koriander.
  7. Als de varkenshaasjes gebakken zijn, wikkel ze dan in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  8. Snijd de varkenshaasjes in fijne sneetjes. Schik ze op borden, omringd door de appelchutney.
  9. Werk af met koriandertakjes.
Dien op met gebakken aardappeltjes of aardappelen in de schil.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.