use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Valentijnspapillot van parelhoenfilet met oosters tintje

Valentijnspapillot van parelhoenfilet met oosters tintje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 2 vellen aluminiumfolie
  • 5 takjes verse koriander
  • 100 g shii-takes
  • Zout
  • Kerriepoeder
  • Solo
  • 2 eetlepels gin
  • Sojasaus
  • 2 sinaasappelen
  • peper
  • gemberpoeder
  • 80 g sojascheuten
  • 300 g parelhoen filet
  • 0.5 koffielepel(s) aardappelzetmeel
  • 2 schijven verse anans
  • 6 uitjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak eerst de papillotten: vouw elk blad aluminiumpapier dubbel. Met de punt van een mesje kun je er een half hart (H 30 cm, B 24 cm) op tekenen. Knip de vorm uit met een schaar. Als je het aluminiumpapier openvouwt, heb je dan een mooi symmetrisch hart.
  2. Snijd met een scherp mes de schil van de ananasschijven.
  3. Verwijder de zwarte puntjes en het houtachtige middenstuk.
  4. Snijd dan de ananas in stukjes van 1 cm. Pel uitjes en snijd ze in vieren.
  5. Pluk de blaadjes koriander en pers de sinaasappelen.
  6. Snijd de stelen van de zwammen en snijd de hoedjes in dunne plakjes.
  7. Verwijder het vel van de parelhoenfilets en kruid ze met peper, zout en een snuifje kerrie- en gemberpoeder.
  8. Bak ze even om en om aan in Solo.
  9. Haal ze uit de pan en laat afkoelen .
  10. Doe de uitjes en de versneden shii-takes in de pan en roerbak ze 2 tot 3 minuten.
  11. Voeg de sojascheuten en ananasblokjes toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten.
  12. Plooi de "harten" van aluminiumpapier open en leg ze elk met een helft in een diep bord.
  13. Vul van het ene hart de linkerhelft en van het andere de rechterhelft: verdeel de groenten over de papillotten en schik er een parelhoenfilet op.
  14. Zet de pan terug op het vuur. Maak de sappen los met gin en blus met de helft van het sinaasappelsap.
  15. Voeg 10 druppels sojasaus toe en laat even door koken.
  16. Bind de saus met in het overige sinaasappelsap opgeloste aardappelzetmeel.
  17. Kruid en laat af koelen.
  18. Giet de saus in de papillotten en verdeel er de korianderblaadjes over.
  19. Vouw de papillotten mooi dicht tot 2 halve harten. Sluit de randjes goed.
  20. Leg de papillotten op een met Solo ingesmeerde ovenschotel.
  21. Zet de schotel in een op 200° voorverwarmde oven tot ze stevig en mooi bol opgeblazen zijn (ongeveer 10 tot 12 minuten).
  22. Leg de twee halve harten op een serveerschotel, zodat ze samen een hart vormen.
  23. nijd ze open aan tafel en serveer met rijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.