hoofdgerecht
Valentijnspapillot van parelhoenfilet met oosters tintje
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2 vellen aluminiumfolie
- 5 takjes verse koriander
- 100 g shii-takes
- Zout
- Kerriepoeder
- Solo
- 2 eetlepels gin
- Sojasaus
- 2 sinaasappelen
- peper
- gemberpoeder
- 80 g sojascheuten
- 300 g parelhoen filet
- 0.5 koffielepel(s) aardappelzetmeel
- 2 schijven verse anans
- 6 uitjes
- Maak eerst de papillotten: vouw elk blad aluminiumpapier dubbel. Met de punt van een mesje kun je er een half hart (H 30 cm, B 24 cm) op tekenen. Knip de vorm uit met een schaar. Als je het aluminiumpapier openvouwt, heb je dan een mooi symmetrisch hart.
- Snijd met een scherp mes de schil van de ananasschijven.
- Verwijder de zwarte puntjes en het houtachtige middenstuk.
- Snijd dan de ananas in stukjes van 1 cm. Pel uitjes en snijd ze in vieren.
- Pluk de blaadjes koriander en pers de sinaasappelen.
- Snijd de stelen van de zwammen en snijd de hoedjes in dunne plakjes.
- Verwijder het vel van de parelhoenfilets en kruid ze met peper, zout en een snuifje kerrie- en gemberpoeder.
- Bak ze even om en om aan in Solo.
- Haal ze uit de pan en laat afkoelen .
- Doe de uitjes en de versneden shii-takes in de pan en roerbak ze 2 tot 3 minuten.
- Voeg de sojascheuten en ananasblokjes toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten.
- Plooi de "harten" van aluminiumpapier open en leg ze elk met een helft in een diep bord.
- Vul van het ene hart de linkerhelft en van het andere de rechterhelft: verdeel de groenten over de papillotten en schik er een parelhoenfilet op.
- Zet de pan terug op het vuur. Maak de sappen los met gin en blus met de helft van het sinaasappelsap.
- Voeg 10 druppels sojasaus toe en laat even door koken.
- Bind de saus met in het overige sinaasappelsap opgeloste aardappelzetmeel.
- Kruid en laat af koelen.
- Giet de saus in de papillotten en verdeel er de korianderblaadjes over.
- Vouw de papillotten mooi dicht tot 2 halve harten. Sluit de randjes goed.
- Leg de papillotten op een met Solo ingesmeerde ovenschotel.
- Zet de schotel in een op 200° voorverwarmde oven tot ze stevig en mooi bol opgeblazen zijn (ongeveer 10 tot 12 minuten).
- Leg de twee halve harten op een serveerschotel, zodat ze samen een hart vormen.
- nijd ze open aan tafel en serveer met rijst.
