lekker eten
Tussenstop in Barcelona
Met zo'n lekkere boterham waan je je in Barcelona. Beleg sneetjes volkorenbrood met gebakken sjalotten en champignons en leg er gegrilde gamba's op. Met een snufje Espelette-peper en zoete tonen van granaatappel en passievrucht maak je dit heerlijke broodje af.
Met deze tussenstop in Barcelona zet je een heerlijke lunch op tafel. Volkorenbrood rijkelijk belegd met gebakken champignons, sjalotten en gamba's en afgemaakt met zoete pitjes uit de granaatappel en passievrucht.
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 2 fijngesnipperde sjalotten
- 20 g Becel bakken & braden
- 150 g schoongemaakte en fijngesneden champignons
- 80 g Becel Original
- zeste van 0.5 biologische citroen
- 8 verse rauwe gepelde gamba's
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 1 snufje Espelette peper
- de pitjes van 0.5 granaatappel
- de pitjes van 1 passievrucht
- Laat de sjalotten aanbakken in Becel bakken en braden en laat de champignons goudbruin kleuren. Laat afkoelen en mix 2/3 van de champignons met de citroenzeste en de Becel Original. Zet koel weg.
- Grill de gamba's.
- Rooster het brood lichtjes en besmeer met de bereiding. Bedek met de rest van de fijngesneden champignons en de gamba's. Bestrooi met de Espelette-peper. Werk af met de granaatappelpitjes en de passievruchtpitjes.
